Rietdekkersbedrijf

Rietdekkersbedrijf Van der Heijden uit Reusel is al jarenlang actief en daarom een expert op het gebied van rietdekken. Jaarlijks maken wij rieten daken op nieuwbouwprojecten, maar wij verzorgen ook onderhoud, reparatie en renovatie van rieten daken. Met een rieten dak van Rietdekkersbedrijf Van der Heijden kunt u jarenlang genieten van een schitterende uitstraling!

Levensduur rieten dak rietdekkersbedrijf

De levensduur van uw dak is afhankelijk van meerdere factoren. Deze kunnen veel invloed hebben op de levensduur van uw dak.

De hellingshoek

Voor een optimale afvoer van regenwater is een hoek van 45 graden gewenst. Anders kan mos- of algvorming plaatsvinden.

Onderhoud

Tijdig onderhoud kan de levensduur van uw dak flink ten goede komen. Wij raden aan om iedere 5 à 10 jaar groot onderhoud te laten plegen.

Ligging van uw woning

Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bomen; schaduw en drupwater kunnen voorkomen dat uw dak snel droogt, waardoor mos- of algenvorming kan ontstaan.

Kwaliteit riet

Hoe beter de kwaliteit van het riet, hoe beter dit is voor uw dak. Een professioneel rietdekkersbedrijf is essentieel voor het maken van de optimale keuze.

Kwaliteit rietdekkersbedrijf

Kies voor een partij die verstand van zaken heeft en die de benodigde ervaring in huis heeft.

De exacte levensduur per dak is lastig te bepalen. Dit omdat het dak te maken krijgt met diverse factoren, maar ook omdat het een natuurlijk product is. Echter kunnen wij u wel voorzien van een globale inschatting; gemiddeld gaat een rieten dak ongeveer 30 à 40 jaar mee.

Groot onderhoud door rietdekkersbedrijf

Naast periodiek onderhoud adviseren wij om iedere 5 à 10 jaar groot onderhoud te laten uitvoeren. De exacte frequentie is afhankelijk van diverse factoren, zoals de ligging en hellingsgraad van het dak. Dankzij de speciale spray die wij gebruiken in ons periodiek onderhoud hoeft er tijdens het groot onderhoud minder riet afgehaald te worden, waardoor het ook nog eens goedkoper is om groot onderhoud te laten uitvoeren. Dit omdat deze klus simpelweg minder tijd kost. Tevens zorgt deze behandeling ervoor dat het dak sneller droogt en langer droog blijft.

Wilt u meer informatie over de slijtage van uw rieten dak en advies over het wel of niet laten uitvoeren van onderhoud? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Rietdekkersbedrijf periodiek onderhoud

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van uw rieten dak. Goed onderhoud verlengt vanzelfsprekend de levensduur. Hiervoor bieden wij, Rietdekkersbedrijf van der Heijden uit Reusel, diverse mogelijkheden aan. Wij werken niet met onnodige onderhoudscontracten maar komen langs wanneer het nodig is.

De meest voorkomende vormen van onderhoud zijn mos- en algenbestrijding. Beiden ontstaan door weersomstandigheden zoals regenwater dat te lang op het dak blijft. Mossen belasten uw dakconstructie en zijn bovendien aantrekkelijk voor volgens, met alle gevolgen van dien. Het nadeel van algen is dat zij zich hechten aan uw dak en daarmee voorkomen dat uw rieten dak minder snel droogt en daardoor kan gaan rotten.

Wij raden aan om het rieten dak ieder jaar te laten behandelen tegen mos en algen. Uit onze ervaring blijkt dat spuiten tegen mos en algen veel impact heeft op de levensduur en uitstraling van het riet. Dit is natuurlijk pas noodzakelijk wanneer het mos en de algen zichtbaar worden.

Renovatie van rieten daken

Naast onderhoud zijn wij ook actief op het gebied van complete renovaties. Denk hierbij onder andere aan het opnieuw isoleren (het ‘dampdicht’ maken) van het rieten dak. Maar ook is het mogelijk om over te gaan van een dak met pannen naar een dak van riet. 

De eerste stap bij renovatie is het verwijderen van oud riet. Indien nodig maken onze vakkundige timmerlieden een nieuwe of aangepaste constructie. Vervolgens wordt het complete dak uitgerust met nieuw riet zodat het er weer stralend uit ziet en jaren mee kan! Wordt er overgestapt van een dak met pannen naar riet? Dan worden vanzelfsprekend eerst de dakpannen verwijderd. Vervolgens dient het dak opnieuw en passend geïsoleerd te worden, waarna er tevens een dampdichte laag geplaatst zal worden. Na deze handelingen kan het dak opnieuw beplaat worden en bekleed met riet.

 

Rietdekkersbedrijf

Meer informatie? we helpen je graag!

CONTACT