Rietsoort

Wat voor soort riet we gebruiken en waarom?

Vandaag de dag is er veel vraag naar riet. Op dit moment is de vraag veel hoger dan het aanbod dat geleverd kan worden. Het riet dat momenteel verkrijgbaar is in Nederland, komt hoofdzakelijk uit het buitenland. Een grote kans dus dat jouw dak wordt bekleed met buitenlands riet.

Rietdekkersbedrijf van der Heijden werkt alleen met topkwaliteit riet, zowel uit binnen- als uit buitenland. Welke rietsoort het beste is voor jouw dak is afhankelijk van bepaalde factoren. Denk hierbij aan de diverse weersomstandigheden, maar ook aan het aanzicht en de ligging van het dak. Wij voorzien je hierin graag van professioneel advies en hanteren optimale kwaliteitscontroles.

Levensduur

Ook de levensduur van het dak is een veel besproken onderwerp. De exacte levensduur per dak is lastig te bepalen. Dit omdat het dak te maken krijgt met diverse factoren. Meer informatie over deze factoren en de levensduur van uw rieten dak vind u hier.

Daarnaast mag het onderhoud zeker niet vergeten worden. Het is aan te raden om je dak om het jaar te laten schoonmaken en om de 5 á 10 jaar groot onderhoud te laten uitvoeren. Dit zodat de zwakkere plekken in het riet tijdig worden opgeknapt. Heb je een nieuw rieten dak? Dan kun je er voor kiezen om je dak ieder jaar in te laten spuiten tegen mos en algen. Ook deze preventieve werkwijze zal de levensduur van het riet verlengen.

Wij van Rietdekkersbedrijf van der Heijden zullen er in ieder geval alles aan doen om de levensduur van je dak zo lang mogelijk te maken!

Meer informatie? we helpen je graag!

CONTACT