Onderhoud van rieten daken

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je rieten dak. Goed onderhoud verlengt vanzelfsprekend de levensduur. Hiervoor bieden wij, Rietdekkersbedrijf van der Heijden uit Reusel, diverse mogelijkheden aan. Wij werken niet met onnodige onderhoudscontracten, maar komen pas langs als het echt nodig is.

Mos & algenbestrijding

Wij raden je aan om het rieten dak ieder jaar te laten behandelen tegen mos en algen. Uit onze ervaring blijkt dat spuiten tegen mos en algen veel impact heeft op de levensduur, maar ook op de uitstraling van het riet. Dit is natuurlijk pas noodzakelijk wanneer het mos en de algen zichtbaar worden.

Met een speciale spray bestrijden we de mos en algen waardoor je dak langer mooi blijft. Het voordeel hiervan is dat er tijdens het groot onderhoud minder centimeter riet afgehaald hoeft te worden, waardoor het ook nog eens goedkoper is om groot onderhoud te laten uitvoeren. Dit omdat deze klus simpelweg minder tijd kost. Tevens zorgt deze behandeling ervoor dat het dak sneller droogt en langer droog blijft.

Groot onderhoud

Wij adviseren om groot onderhoud te laten uitvoeren om de 5 a 10 jaar. De frequentie hiervan is afhankelijk van diverse factoren, zoals de ligging en hellingsgraad van het dak. Wil je meer informatie over de slijtage van je dak en advies over het wel of niet laten uitvoeren van onderhoud? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Meer informatie over het onderhoud van een rieten dak vind je hier.

Meer informatie? we helpen je graag!

CONTACT