Rietdekkers

Rietdekkers beoefenen een traditioneel Hollands ambacht. Van der Heijden is het rietdekkersbedrijf in Brabant. Met jarenlange ervaring mogen wij ons met recht experts noemen in dit klassieke vak. Wanneer u kiest voor ons bedrijf, kiest u voor een authentiek rieten dak met een unieke uitstraling en lange levensduur. Wij praten u graag bij over enkele belangrijke zaken die wij vanuit onze rietdekkers-ervaring met u kunnen delen.

Handige rietdekkers tips

Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u niet alleen voorzien van een kwalitatief rieten dak, ook geven wij u graag tips die u kunnen helpen in het maken van de keuze voor een rieten dak.

Z

Denk na over de verzekering

Wanneer u van dakpannen overstapt naar riet kan het zijn dat uw verzekering opgehoogd dient te worden vanwege een verhoogd brandrisico. Ondanks brandpreventieve maatregelen zoals een brandwerende coating of sprinklers is het verstandig contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Z

Regel uw vergunning op tijd

Hoewel het vergunningstraject in de regel weinig om het lijf heeft is het verstandig om dit op tijd in orde te maken. De aanvraag kan namelijk even in beslag nemen. Let erop dat u vanwege het Bouwbesluit verplicht bent om te zorgen dat er binnen 15 meter van uw perceelgrens geen brandbare dakbedekking aanwezig is. Bovengenoemde coating en sprinklers zijn oplossingen.

Z

Kies voor kwaliteit

Hoewel goedkoper riet vaak aanzienlijk minder mooi is dan riet van hoge kwaliteit, is kwalitatief hoogwaardig riet ook iets dat de levensduur van uw rieten dak ten goede komt. Tot slot is ook de uitvoerende partij van belang; er zijn veel verschillende rietdekkers, dus kies voor een bedrijf met veel ervaring en expertise in huis.

Type en kwaliteit riet

Er is veel vraag naar riet; zo veel zelfs dat rietdekkers vaak genoodzaakt zijn buitenlands riet te gebruiken. Wij werken uitsluitend met topkwaliteit riet, zowel uit binnen- als buitenland. Welke rietsoort het beste is voor uw dak is afhankelijk van bepaalde factoren. Denk hierbij aan de diverse weersomstandigheden, maar ook het aanzicht en de ligging van het dak. Wij voorzien u hierin graag van professioneel advies en hanteren optimale kwaliteitscontroles.

Levensduur rieten dak

Hoe lang een rieten dak mooi blijft en meegaat is veelal afhankelijk van het gepleegde onderhoud. Het is aan te raden om je dak om het jaar te laten reinigen en om iedere 5 à 10 jaar groot onderhoud te laten uitvoeren. Zo knapt u zwakkere plekken tijdig op. Ook adviseren wij het om ieder jaar uw dak in te laten spuiten tegen mos en algen. Zeker voor nieuwe rieten daken is dit een aanrader. Rietdekkers gebruiken deze onderhoudsmiddelen om op preventieve wijze de levensduur van uw riet te verlengen. De rietdekkers van Van der Heijden doen er alles aan om de levensduur van uw dak zo lang mogelijk te maken!

Twijfelt u over de staat van uw rieten dak of heeft u vragen over naderend onderhoud? Op deze pagina vind u meer informatie. Daarnaast komen onze ervaren rietdekkers graag langs om een kijkje te nemen en u daarover te adviseren. Wij nemen hierbij altijd uw situatie en wensen in acht.

Rietdekkersbedrijf van der Heijden - rietdekkers

Meer informatie? we helpen je graag!

CONTACT