Onderhoud rieten kap Rietdekkersbedrijf van der Heijden

Onderhoud rieten kap

Als je lang wilt genieten van een rieten kap, dan ontkom je niet aan onderhoud. Door tijdig je rieten dak te onderhouden en verzorgen kun je de levensduur verlengen en beperk je de kans op onverwachte ongemakken tot een minimum. En niet geheel onbelangrijk: je houdt er de bijzondere uitstraling van jouw pand mee in topconditie!

Hoe werkt rieten kap onderhoud?

Onderhoud is essentieel om een rieten kap in goede conditie te houden. Zonder regelmatig onderhoud kunnen alg en mos een dichte laag vormen op uw dak. Deze laag werkt als een soort isolatie dat licht- en luchttoevoer afsluit. Hierdoor kan het materiaal minder goed ademen en zal het riet langer nat blijven. Dit speelt rot in de kaart.

Onderhoud onderscheiden we doorgaans in twee methoden; sprayen en kammen. We maken gebruik van een algendoder die algengroei bestrijdt. Plekken waar algen groeien worden zo direct aangepakt (en ze verdwijnen na de eerstvolgende regenbui). Ons advies om dit minimaal eens per jaar te doen.

Het kammen van een rieten kap is een secuur karwei voor een ervaren dakdekker. Hierbij wordt er een klein laagje van het riet verwijderd om zo mos en algen te verwijderen. Dit is een secuur werkje, omdat te veel verwijderen resulteert in een kortere levensduur, terwijl te weinig juist nauwelijks effect heeft en daardoor mos en algen alsnog de ruimte geeft. Hoe vaak u uw rieten dak moet laten kammen is afhankelijk van verschillende factoren – vraag uw rietdekker om advies.

Hoeveel jaar gaat jouw rieten kap mee?

Levensduur rieten kap

De belangrijkste factor die van invloed is op de levensduur van een rieten kap is diens hellingshoek. In de regel is een steiler dak beter in staat om water af te voeren. Water is namelijk gevaarlijk voor een rieten dak als het minder goed afgevoerd kan worden. Een hellingshoek van minder 30 graden raden wij daarom ook af. Een rieten kap met een hellingshoek van 30 graden gaat zo’n 10 à 12 jaar mee (maar wij adviseren dit alleen voor kleine daken, zoals bij een dakkapel). Een rieten kap van 50 graden kan wel tot 40 jaar mee.

Kosten onderhoud rieten kap

Hoeveel onderhoud van uw rieten kap kost is afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden; dat kan variëren van een inspectie tot (in het ergste geval) het vervangen van uw volledige dak, of delen daarvan. De eerst 5 tot 10 jaar na plaatsing zijn de onderhoudskosten van uw rieten dak minimaal. Benieuwd wat een onderhoudsbeurt aan uw rieten kap zou kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onderhoud rieten kap in Reusel

Voordelen goed onderhoud rieten kap

N

Geen extra kosten van volledige renovatie

N

Langere levensduur rieten dak

N

Langer genieten van unieke uitstraling

N

Beter bestand tegen weersomstandigheden

Projecten in Alphen en Goirle, zie de verfraaiing na het uitgevoerde onderhoud

VOOR: onderhoud in Alphen
NA: onderhoud in Alphen
VOOR: onderhoud in Goirle
NA: onderhoud in Goirle

Vóór onderhoud (1e en 3e foto).  Na onderhoud (2e en 4e foto): men kan weer jaren onbezorgd genieten.

Frequentie onderhoud is afhankelijk van:

De leeftijd van uw rieten kap

Ligging van uw dak

De hoeveelheid mos en algen op uw dak

Algehele staat van uw dak (bijvoorbeeld door stormschade)

Onderhoud rieten kap offerte

Wilt u graag weten hoeveel het onderhoud van uw rieten kap gaat kosten? Het is lastig een precieze prijs te noemen, maar we komen graag bij u langs om vrijblijvend een gerichte offerte te maken. U hoort snel van ons!

 Kies voor Rietdekkersbedrijf van der Heijden – uw expert op het gebied van rieten kap dakbedekking. Wij leggen graag rieten daken aan en onderhouden deze ook graag. Zo zorgen wij ervoor dat u langer van uw rieten dak kunt genieten!

Vraag vandaag nog meer informatie aan bij Rietdekkersbedrijf van der Heijden.

8 + 15 =

Meer informatie? we helpen je graag!

CONTACT